8 tips til at forkæle og passe på dit kæledyr

Kæledyr betragtes ofte som et medlem af familien. De giver deres ejere ubetinget kærlighed, tryghed og selskab. Nogle gange kan det dog være svært for ejere af kæledyr at vise dem den opmærksomhed, de fortjener. Med denne artikel vil jeg give 8 tips til at forkæle dit kæledyr!

Tip #1: Giv dem masser af legetøj at lege med. Legetøj er med til at underholde kæledyr og kan give dem mange timers sjov. Sørg for at udskifte legetøjet jævnligt, så det ikke går hen og bliver kedeligt. Du kan eventuelt bestille en månedsbox fra Dyreverdenen. Klik her for flere informationer.

Tip #2: Giv dit kæledyr dagligt opmærksomhed. Dit dyr elsker opmærksomhed og blive forkælet i kærlighed. Sørg for at bruge tid sammen med dem hver dag. Har du en hund, så sørg for flere gåture i nabolaget, eller leg med det i haven. Har du et marsvin, så sæt dig og nusse med det, eller lad det løbe lidt rundt.

Tip #3: Giv dine kæledyr masser af kærlighed og hengivenhed. Kæledyr viser deres påskønnelse ved at give dig kys, lave søde lyde, kramme sig ind til dig eller rulle rundt på ryggen! Du kan aldrig give for meget kærlighed til dit kæledyr.

Tip #4: Giv et flot nyt halsbånd til hunden. Du kan gøre det personligt med deres navn på det! Nyt seletøj til kaninen eller et nyt gemmested i dit terrarier, hvis du har et en reptil som kæledyr.

Tip #5: Syng for dine kæledyr. Sang gør dem glade og viser, at du holder af dem! Hvis du ikke kan lide at synge, så prøv at spille deres yndlingsmusik eller endda klassisk klaver på klaveret for dit kæledyr.

Tip #6: Giv dem kun sundt foder. Kæledyr elsker godbidder, men sørg for, at det ikke er for meget af en godbid, da de godt kan tage på i vægt, hvis de får for meget. Sørg for at give dem mad, når de er sultne, og sikre dig, at foderet er af høj og god kvalitet.

Tip #7: Tag dem til dyrlægen for at blive tjekket. Når man anskaffer sig et kæledyr, så må man også indstille sig på, at man må ofre nogle penge på dyrelæge regninger. Dit dyr skal vaccineres, og det skal tjekkes i ny og næ for at forebygge sygedomme.

Tip #8: Tag dit kæledyr med på gåture. Kæledyr har brug for motion, ligesom mennesker har! Gåture er en god måde at få dem til at få frisk luft og udforske deres omgivelser på. Uanset om du har en hund, kat, kanin eller marsvin, så har de godt af motion. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *