Få tre gode tips til at komme i form

Efter en lang og kold vinterperiode kan det måske ses på kroppen, at den ikke har været motioneret i et godt stykke tid. Det kan være, at man har taget et par kilo på eller, at man har mistet det meste af sin muskelstyrke. Som udgangspunkt skal man ikke slå sig oveni hovedet over dette, fordi det sætter næsten umulige krav at efterleve.

Brug i stedet disse tre gode tips til at komme i god form igen eller starte op helt fra bunden af.

Tip 1: Den gode mentalitet

Når man starter ud med at træne og komme i god form, kan det være for at tabe sig et par kilo. Man skal under hele forløbet sørge for at være et godt mentalt sted, ellers så stopper man hurtigt igen.

Motivationen skal selvfølgelig være der, men viljestyrken til at kunne gøre det er endnu vigtigere. Få derfor styr på dine grunde til at komme i god form inden og sæt dig et klart mål. Vær opmærksom på, at vejen til målet ikke går i en direkte linje, så lad ikke dette slå dig ud.

Tip 2: Regelmæssighed

Med motivation kommer man langt, men man kommer som før beskrevet endnu længere med viljestyrke. At komme i form betyder ikke, at det ikke også må være sjovt samtidig.

Der findes mange forskellige sportsgrene og hold, man kan tilmelde sig til. Det kan være zumba, hvis man er til holdtræning eller Speedminton, hvis man er til den lidt mere spøjse og utraditionelle sportsgren. Det kan nemlig gøre mere, hvis man dyrker motion to gange om ugen i stedet for to sammenhængende dage med mange ugers mellemrum.

Det kan være, at det kræver, at man får en makker, man dyrker sport sammen med eller har nogle faste tidspunkter i kalenderen, som er dedikeret kun til motion.

Tip 3: Muskler laves bedst i køkkenet

Måden man kommer bedre i form på, bliver naturligvis også påvirket af den måde man spiser på. For at kroppen skal fungere på bedst og mest optimal vis, kræver det også, at man giver den noget fornuftigt brændstof.

Man kan prøve at styre uden om alt sukker, som ikke kommer fra naturlige kilder som fx honning eller ahornsirup. Derudover skal man inkorporere en masse protein. Musklerne bliver nemlig ”fodret” med det protein, som du indtager. Hvis man hele tiden spiser i et kalorieunderskud, vil man tabe sig, men man kommer ikke til at opbygge nogle muskler.

Det er en fornuftig overvejelse, når det kommer til formen, fordi man forbrænder faktisk flere kalorier, hvis musklerne oftere er aktiveret og samtidig også er større. Der kan derfor være mange fordele ved at ændre kosten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *