Guide til VPN

Et VPN, eller virtuelt privat netværk, er et privat netværk, der krypterer og overfører data, mens de sendes fra et sted til et andet. Et VPN udvider et privat netværk på tværs af et offentligt netværk, f.eks. internettet. Det giver brugerne mulighed for at sende og modtage data på tværs af delte eller offentlige netværk, som om deres computerenheder var direkte forbundet med det private netværk. Programmer, der kører på tværs af et VPN, kan derfor drage fordel af det private netværks funktionalitet, sikkerhed og forvaltning.

 

VPN-teknologien blev udviklet for at give fjernbrugere og filialer mulighed for sikker adgang til virksomhedens applikationer og ressourcer. For at sikre sikkerheden sendes data ofte gennem sikre tunneler, og VPN-brugere bruger autentifikationsmetoder – herunder adgangskoder, tokens og andre unikke identifikationsmetoder – for at få adgang til det VPN. VPN-teknologi bruges oftest af virksomheder til at beskytte følsomme data.

 

Hvordan fungerer en VPN?

 

En VPN-forbindelse etablerer en sikker, krypteret forbindelse mellem din computer og en VPN-server på et andet sted. Når du opretter forbindelse til en VPN-server, sender din computer data gennem en krypteret tunnel til serveren. Serveren sender derefter oplysninger tilbage gennem den samme tunnel til din computer. Fordi din computer opfører sig som om den er på netværket, giver det dig mulighed for at få sikker adgang til lokale netværksressourcer, selv når du befinder dig på den anden side af jorden. Du vil også kunne bruge internettet, som om du var til stede på VPN’s placering, hvilket har nogle fordele, hvis du bruger offentligt Wi-Fi eller ønsker at få adgang til geo-blokerede websteder.

 

Hvad er fordelene ved at bruge en VPN?

 

Der er mange fordele ved at bruge en VPN, herunder:

 

Sikkerhed – En VPN krypterer dine data og hjælper med at beskytte dit privatliv online. Ved at skjule din IP-adresse og placering gør en VPN det sværere for tredjepartswebsteder og -tjenester at spore dig og indsamle dine personlige data.

 

Anonymitet – Ved at bruge en VPN kan du surfe anonymt på nettet og forhindre din internetudbyder i at spore dine onlineaktiviteter.

 

Tilgængelighed – En VPN kan give dig adgang til indhold, der er geografisk blokeret, og som ellers ikke ville være tilgængeligt på din lokalitet. Du kan f.eks. bruge en VPN til at oprette forbindelse til en amerikansk baseret server for at se Netflix USA eller streame Pandora-radiostationer, der kun findes i USA.

 

Hvad er risikoen ved at bruge en VPN?

 

Der er nogle risici ved at bruge en VPN, herunder:

 

Sikkerhedsbrud – Selv om en VPN krypterer dine data og gør dem mere sikre, er der altid mulighed for sikkerhedsbrud. Især hvis du bruger et offentligt Wi-Fi-netværk til at oprette forbindelse til din VPN, kan dine data blive opsnappet af en anden person på netværket.

 

Malware – Nogle VPN-tjenester er kendt for at indeholde malware, der kan inficere din enhed. Dette er normalt tilfældet med gratis VPN-tjenester, der understøttes af reklamer. For at undgå dette skal du kun downloade VPN-apps fra pålidelige kilder som App Store eller Google Play for at undgå dette.

 

Kompatibilitetsproblemer – Nogle VPN-tjenester fungerer kun med visse typer enheder eller operativsystemer. Sørg for, at den VPN, du vælger, er kompatibel med din enhed, før du downloader den.

 

Find lækre ferier til billige penge hos SunCharter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *