5 ting, du skal gøre, når du håndterer et dødsbo

Et dødsbo er et bo, der er efterladt af en elsket person, der er gået bort. Det kan være svært for venner og familiemedlemmer at håndtere, men hvis det gøres korrekt, vil det gøre det muligt at opfylde afdødes ønsker og få boet afviklet med succes. I dette blogindlæg vil vi forklare 5 ting, du skal gøre, når du håndterer et dødsbo

1) Ryd boet for alle ejendele.

2) Sælg eller opbevar ejendele, der ikke ønskes, for at maksimere deres værdi-

3) Reparer skader på hus/ejendom forårsaget af dødsfald eller forsømmelse-

4) Ryd op i ejendommen, så den kan sælges

5) Håndtere eventuelle juridiske spørgsmål, der opstår i forbindelse med skifteretten

Organiser arbejdsmetoden

Ejendommen skal ryddes for alle ejendele- Det skal enten kasseres, sælges eller opbevares et andet sted. At kassere tingene er en god mulighed, hvis de er af ringe værdi og ikke er værd at sælge. Hvis du vil opbevare dem med henblik på senere salg, skal du sørge for, at det sker på en organiseret måde, så der ikke opstår forvirring om, hvad der hører til hvor, når du får brug for noget igen.

Ekstra ting som møbler, bøger og tøj, der blev efterladt i huset, bør doneres til velgørenhed, hvis de ikke har nogen sentimental værdi.

Hvis du opbevarer ejendele med henblik på salg, er det sandsynligt, at der vil blive hyret et flyttefirma til at fjerne alt fra ejendommen. Dette kan koste flere tusinde pund, så det er afgørende, at man ikke opbevarer noget unødvendigt. En anden måde er, at man kan tage kontakt til et firma, som opkøber dødsbo og er specialister indenfor rydning af dødsbo.

Opkøb af dødsbo – hvordan foregår det?

Firmaet kommer til dødsboet og vurdere det som det ser ud. Her vil den repræsentive fra firmaet vurdere boligens ejendele, med henblik på at opkøbe det til vidersalg. Der skal naturligvis være forretning i det. Den måde de tjener penge på, er at de sælger nogle ejendele af god værdi. Den repræsentive vil komme med en tilbagemelding af, hvad det skal koste at tømme dødsboet. Hvis beløbet accepteres, overgår ejendelene til firmaet. Det betyder, at firmaet står for at tage de ejendele de har med henblik på vidersalg, men også at køre værdiløse ejendele på genbrugspladsen. Læs mere på denne side.

Udbedre skader

Det sidste skridt er at udbedre skader og rengøre ejendommen, med henblik på salg. Dette vil bidrage til et hurtigere salg, da potentielle købere ønsker at se et hus, der er blevet ryddet op og repareret, der hvor det er nødvendigt, efter at nogen er døde i det. En god måde at få udført noget arbejde selv, det kan være maling af vægge, paneler og loft. Rydde opæder i haven, så de ser mere indbydende ud. Men hvis man ikke har muligheden for at ordne nogle ting selv, så er man nødt til at bede om hjælp. Måske nogen venner eller bekendte kan hjælpe, ellers kan man kontakte en lokal håndværker eller bygherre, som kan give et tilbyde på de udbedringer i huset, man ikke selv kan ordne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *