Derfor bør du overveje at læse matematik som enkeltfag

Er du i tvivl om, hvad du skal studere, kan det være, at du skal overveje at gå i gang med at læse matematik som enkeltfag. Det kan lade sig gøre mange steder rundt om i landet, og det kan være en god måde at forbedre dine karakter og fagniveau, hvis du eks. ønsker at søge ind på et videregående studie, hvor du har behov for at have matematik på et højere niveau, før du kan komme ind.

Kan give adgang til mange uddannelser

Der er en lang række videregående uddannelser, der har et krav om, at du skal have matematik på enten A, B eller C niveau for at komme ind. Har du eks. matematik på C niveau fra et tidligere studie, kan du altid gå i gang med at læse matematik på B niveau som enkeltfag, hvis det er det eneste, der skiller dig fra at komme ind på det studie, du meget gerne vil læse på. Så lyder det som den rette løsning for dig, er det bare med at finde din lommeregner frem, så du igen kan komme til at lære om procentregning, brøker og trigonometri.

Behøver ikke at tage lang tid

Du skal ikke være bange for, at det kommer til at tage lang tid at få læst matematik som enkeltfag. Ofte kan det klares på et enkelt semester, og måske skal du sætte et halvt år af til det. Men det er også tid, der er givet godt ud. Hvis du har det som et intenst forløb, kan det endda lade sig gøre at læse det noget hurtigere. Flere steder kan det også lade sig gøre at tage det som et sommer studie, så du kan forberede dig i løbet af sommeren og kan blive klar til din uddannelse på den anden side af ferien.

Mange andre enkeltfag du også kan tage

Og matematik er ikke bare det eneste enkeltfag, du kan kaste dig ud i at tage. Er der andre fag, du har interesse i, eller er der andre fag, som du har brug for, for at komme ind på dit drømmestudie, kan det være en god idé at undersøge, om du har mulighed for at tage det som enkeltfag på en skole i nærheden af dig. Det er gerne VUC skolerne der giver dig mulighed for at læse disse enkeltfag, så det er en god idé at starte der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *