Er det en god ide at låne penge til at rejse?

Man skal være rigtig klog og tænke sig godt om, når det kommer til at optage lån. Det er ikke en god ide blot at optage en masse lån til unødvendige ting. Disse lån skal trods alt betales tilbage igen og man kan hurtigt ende i økonomiske vanskeligheder, hvis man lader renterne løbe fra sig.

Hvad med at låne penge til en rejse? Er det en god ide? I denne artikel vil du få nogle gode råd til hvornår det kan være nødvendigt.

Bilferien

Er det en god ide at lån penge til bil og ens bilferie? Det kan det under nogle omstændigheder være.

Forestil dig at du allerede har booket værelse på et hotel nede i Tyskland eller længere nede i Italien. Planen er at køre hele vejen derned og se lidt af Europa, imens du gør det. Men et par uger før i skal rejse begynder bilen at brokke sig og den skal have en dyr reparation. I sådan et tilfælde kan det være en ganske god ide at låne penge, så du er sikker på at bilen bliver repareret. 

Det er selvfølgelig det bedste, hvis du selv kan betale dine udgifter og slet ikke har behov for at optage lån til en bilreparation. Men hvis du lige har brugt en masse penge på at booke denne ferie, så kan det altså godt være at der er lavvande i kassen. Og det er ikke sjovt at stå et sted nede i udlandet på en øde landevej, efter at bilen har røget sig en tur og ikke vil køre længere. 

Det giver heller ikke meget mening at aflyse ferie. Du kan formentlig ikke få dine penge tilbage igen for booking af hotel og lignende. Det vil derfor være spild af penge ikke at låne disse penge for at få bilen repareret.

Dit mentale helbred

Der er kommet meget fokus på det mentale helbred på det sidste og det er kun godt. En rejse sydpå eller et andet sted hen i verdenen kan være lige det man har brug for, hvis man er inde i en dårlig periode i ens liv. I sådant et tilfælde kan det også være en god ide at kigge på rejser med afgang fra Billund og se, hvor dyrt en enkel flybillet er.

Vær dog lidt kritisk og spørg dig selv hvor meget dit helbred egentlig vil forbedres ved at tage sydpå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *