Hvilket form for lån skal du tage?

Der er i dag mange lånemuligheder at vælge imellem. Der er både mange låneforhandlere at vælge imellem, men der er også meget stor forskel på hvilke typer lån man kan tage. Læs med i denne artikel for at få en hurtig lille gennemgang af, hvilke muligheder du har at vælge imellem.

Typer af lån

Der er som sagt mange forskellige lån at vælge imellem. Hvilken en skal du vælge? Det kommer naturligvis meget an på dine individuelle behov og præcis hvor mange lån du har brug for at låne af gangen.

Hvis du for eksempel kun har brug for et meget lille lån, så kan et sms lån uden nemid være det helt rette lån for dig. Med denne type lån kan du hurtigt få nogle få hundrede kroner udleveret, så du har råd til en ny vinterjakke eller hvad det nu er du står og mangler.

Det kan også være at du har brug for et forbrugslån? Det er en type lån, man kan tage, hvis man for eksempel har brug for en ny vaskemaskine i hjemmet, fordi den gamle gik i stykker. Det er som regel et lidt større lån at tage end et sms-lån, men der kan være meget stor forskel på denne type lån alt efter hvilken låneforhandler du benytter. Det er derfor en god ide at sammenlign forbrugslån, så du er sikker på at du får fat i det rette.

Eller er det måske et samlelån, som du står og mangler? Eller skal du til at købe bolig og har brug for at optage et boliglån? Der kan være meget stor forskel på hvilken låneforhandler du bør tage til, alt efter hvilket type lån du gerne vil optage.

Hvem skal du låne fra?

Ligesom der er mage typer af lån i dag, så er der også mange forskellige enheder og personer du kan vælge at låne fra. Det har alt sammen sine fordele og ulemper.

Du kan for eksempel låne af private personer i dit netværk. Det har den fordel af du ofte kan få lånet uden renter, men det kan til gengæld føre til gnidninger i forholdet imellem jer.

Du kan også vælge at tage det fra banken, hvilket er en god ide hvis du skal have et lidt større lån. Men du kan også risikere at få et nej, hvis du ikke har styr på økonomien.

Slutteligt er der de online låneforhandlere, hvilket kan være den sidste udvej, hvis du ikke kan låne af de andre muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *