Typer af guld smykker: Guld belagt, guld vermeil, 10, 14 og 18 karat guld

Der er massere forskellige former for guld, er du i tvivl om hvilken type guld din ring fx er, eller er du bare i tvivl om hvilken du skal vælge så læs dette blogpost.

 

Man kan ofte føle sig en smule fortabt når man skal ud og købe smykker, for det kan være en jungle. Der er oftest ekstremt mange ting, som man skal tage stilling til. Både hvilket metal man skal gå efter, hvilke sten og diamanter, og så selvfølgelig hvilken stil man er mest til.

 

  • Hvad betyder det, når et smykke beskrives som guld vermeil eller guld belagt?
  • Hvordan er de forskellige fra solidt guld eller forgyldte smykker?
  • Hvad er fordele og ulemper ved hver type guld?
  • hvorfor kan ét guld farvet smykke være så meget dyrere end et bare et sølvsmykke?

 

Spørgsmålene er mange, og vi her til at hjælpe med at besvare dine spørgsmål!

 

Hvorfor er guld smykker så dyre?

 

Guld er et af de mest ædle elementære ædelmetaller der findes og et af de mest udbredte, når det kommer til fremstilling af øreringe, ringe, halskæder og armbånd.

 

Det er også et af de dyreste metaller, næst efter platin. Derfor kommer ægte solide guldsmykker som oftest med et voldsomt prisskilt på sig.

 

Heldigvis er der mange muligheder tilgængelige, hvis du elsker guld, men synes at prisen er lige i overkanten. De lidt billigere typer guldsmykker har dog hver især fordele og ulemper, som man bør være opmærksom på.

 

Det er en god idé at uddanne sig selv om forskellene, før man går shop amok.

 

Guldbelagte smykker

Guld vermeil smykker (udtales ‘ver-may’) er lavet af grund metallet sterlingsølv, som derefter er kraftigt belagt med guld. Du kan også se det omtalt som forgyldt sølv eller guld belagt sølv.

 

Dette er en foretrukken finish til smykker, øreringe og ringe fordi det er et solidt guldalternativt, som holder super godt. Det er meget bedre end forgyldte smykker, der enten har grundmetallet kobber eller bronze, da det ikke er et ædelmetal, samt smitter farven af.

 

For at man kan kalde sine smykker for guld vermeil smykker, kræver det at smykker er belagt med mindst 10 karat guld. I mange lande skal man som minimum belægge sine smykker med 2,5 mikron. Det førende smykkemærke der forhandler guld vermeil smykker er Abelstedt. De har et stort udvalg af disse smykker, og så er de endda belagt med 10 mikron guld, hvilket er en tyk belægning.

 

Du vil opdage, at de fleste juvelerer rundt om i verden sandsynligvis vil opfylde disse krav til guld-vermeil-finish, men mange af dem har kun en tynd belægning af guld. Så sørg for at holde øje med ordet mikron og sørg gerne for at det er så højt som muligt.